AGENDA

ANNUAL GENERAL MEETING - 2021



Name:	Neurological Foundation of NZ
Date:	Thursday, 23 September 2021
Time:	7:30 pm to 8:15 pm
Location:	Zoom web-conference, You need to register for the meeting - panellists will be setup automatically
Board Members:	Baden Ewart, Barbara Bridger, Professor Cathy Stinear (Chair), James Hellaby, John Kelly, Simon John, Sonja Clapham, Georgina Hunter, James Ring
Attendees:	Rich Easton
Guests/Notes:	Dr Sarah Schonberger; Professor John Dalrymple-Alford, Associate Professor Louise Bicknell

1. Present & apologies

1.1 Welcome & approach for meeting

7:30 pm (5 min)

Professor Cathy Stinear

Welcome members

Confirm number of members attending (quorum of 10) and note any apologies received Overview the agenda and approach for meeting / online voting

2. Minutes & matters arising

2.1 Confirm Minutes

Professor Cathy Stinear

Confirmation of minutes from AGM on 13th August 2020

Supporting Documents:

2.1.a Minutes : AGM - 2019 - 28 Nov 2019

2.1.b Minutes: Annual General Meeting - 13 Aug 2020

2.2 Matters arising

7:35 pm (5 min)

Professor Cathy Stinear

Review matters arising

3. Chair's report

3.1 Present Chair's report

7:40 pm (5 min)

Professor Cathy Stinear

Powered by **BoardPro** 1

Summarise the 2020 - 2021 year

Motion for members to accept Chair report

Financial report

4.1 Present financial report

7:45 pm (5 min)

Rich Easton

Summarise 2020 - 2021 financials

Motion for members to accept financial report

Supporting Documents:

4.1.a Rich Easton words - AGM 2021.pdf

5. Election of Councillors

5.1 Council members election

7:50 pm (5 min)

Professor Cathy Stinear

Motion to elect new Council members:

• Georgina Hunter and James Ring onto the Council (both currently Co-opted as Councillors)

Thank Council members retiring:

- Deborah Peters retired on 25th June 2021
- Dr Barry Snow retired on 27th November 2020
- Wayne Boyd retired on 25th September 2020

6. Appointment of Auditors

6.1 Appointment of auditors

7:55 pm (5 min)

Professor Cathy Stinear

Motion for members to confirm Deloitte as the Neurological Foundation's auditors for 2021 - 2022

7. Research committee update

7.1 SAC & PAC reports

8:00 pm (10 min)

Summarise the 2020 - 2021 year for investment in research from the Personal Awards Committee (PAC) and Scientific Advisory Committee (SAC) presented by Associate Professor Louise Bicknell, Professor John Dalrymple-Alford and Dr Sarah Schonberger.

Motion for members to accept research report

Supporting Documents:

7.1.a AGM 2021 SAC and PAC.pdf

Powered by **BoardPro** 2

8. General Business

8.1 General business items

8:10 pm (10 min)

Professor Cathy Stinear

Two motions to be presented to members:

- 1. Motion for members to approve Dr Barry Snow as a Life Member of the Neurological Foundation, for his services to the Foundation as Chair and previously as Chair of the Scientific Advisory Committee
- 2. Motion for members to accept changes to the Neurological Foundation's Rules and Objects documents, in two areas:
 - 1. The Chair and Deputy Chair to serve a four year term from appointment, which may be above and beyond the current 4 year, plus 4 year renewal stipulation
 - 2. The Annual Membership fee be a 'rolling' fee from time of payment, not a fixed period 1st April to 31st March each year

Other items of General Business raised at the meeting

Supporting Documents:

8.1.a Neurological Foundation revised Rules and Objects - June 2021 - Final Draft.pdf

9. Close Meeting

9.1 Meeting closes

Next meeting: Neurological Foundation Council Meeting - 24 Sep 2021, 9:00 am

Powered by **BoardPro** 3